sâmbătă, 13 februarie 2016

Curaj, fii normal!



Dintre recenziile unanim elogioase de pe site-ul Amazon.com la adresa romanului The Art of Being Normal de Lisa Williamson (http://www.amazon.com/The-Art-of-Being-Normal/dp/1910200328 ; de altfel, aprecieri călduroase se pot găsi și în locuri mai competente, precum în paginile ziarelor The Guardian sau The Telegraph) am reținut acest scurt comentariu, care mi s-a părut cel mai elocvent:

„Nepoata mea în vîrstă de 11 ani, pentru care am cumpărat această carte, a considerat-o excelentă în toate privințele. La școală se discutaseră deja chestiunile legate de transsexualism” (http://www.amazon.com/gp/customer-reviews/RDYDR8T3P3H3M/ref=cm_cr_pr_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=1910200328).

Un bunic îi cumpără unei fetițe de 11 ani un roman despre transexxualismul la adolescenți. Dovadă că educația se poate face în ambele direcții, iar cînd se face în familie este de-a dreptul beton.
Așa cum este anunțată, reforma ministrului Curaj nu-și propune neapărat să-i facă pe elevi să învețe și să se formeze în spiritul adevărului și cunoașterii (http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.ro/2016/02/mircea-platon-tactica-sistemului-de.html). Este o inițiativă de reformare a mentalității și psihologiei copiilor în vederea acceptării de sine, a definirii de sine prealabilă efortului de cunoaștere a lumii și a sinelui. La capătul anilor de studii, elevii nu vor fi învățat nimic esențial, dar ce contează! Important e că în cele din urmă vor fi normali. Dacă a reușit o fetiță de 11 ani din SUA, probabil că vor reuși în cele din urmă și elevii români.
În definitiv, dacă un copil este o ființă normală care poate fi în același timp (sau pe rînd) și băiat, și fată, ce altceva ar putea fi educația decît eliberarea acestei ființe normale întemnițate în corpul unui individ plin de prejudecățile tipice oricărui individ needucat?