joi, 7 aprilie 2016

Incredibil! Armata Română este lipsită de Basic Instinct!



În mod cu totul inexplicabil, Ministerul Apărării Naționale continuă să limiteze în mod abuziv accesul femeilor în armată (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20916841-ministerul-apararii-sanctionat-pentru-discriminare-dupa-exclus-femeile-mai-multe-specializari-din-domeniul-militar.htm). Așa cum își poate da seama orice om al cărui instinct primar nu a fost afectat de purtarea îndelungată a caschetei, motivația este cu totul absurdă:

„profesia de militar se exercită, în mare măsură, prin executarea de misiuni extrem de solicitante din punct de vedere fizic, o asemenea caracteristică fiind improprie structurii anatomice a persoanelor de sex feminin” (http://epochtimes-romania.com/news/ministerul-apararii-nationale-sanctionat-pentru-discriminarea-femeilor---245786)

Lăsînd la o parte faptul că tocmai „structură anatomică improprie” a fost cauza unor războaie serioase precum cel troian, sau că e destul ca o femelă hipopotam să traverseze curtea unei unități militare pentru ca toți soldații să capituleze, MApN ar trebui să zăbovească puțin asupra afirmației dlui Theodor Baconschi, care declara că doar printre niște eforturi monumentale îi poți rezista farmecelor Elenei Udrea (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8055430-teodor-baconschi-catre-elena-udrea-trebuie-fac-eforturi-monumentale-nu-cad-sub-farmecul-tau-calitate-coleg.htm). Să fi recunoscut specialistul în cultura clasică o gorgonă? Se pare că nu, sau poate că nu la timp, fapt care le oferă celor interesați prilejul de a studia îndeaproape o victimă împietrită și în proiectul altora, nu doar în al ei.  
Dar, totuși, stimați militari: dacă un pluton format din comandoul Udrea, Andronescu, Anastase, Gorghiu, Dragu s-a dovedit atît de devastator în confruntarea cu milioanele de români, imaginați-vă ce ar putea face un regiment alcătuit din asemenea forțe! Și nu vorbim aici doar de teroriști, sau de amenințarea ruso-chinezo-nord-coreeană, și de alte fleacuri din astea pe care soldatele (sau soldățoaiele sau soldățoiacele) românce le-ar rezolva dintr-o rotire de poșetă! Vorbim de telegondole pe Marte, de terenuri de fotbal pe Lună, vorbim de numeroase locuri de muncă create pe Soare!
Pentru că, în definitiv, despre asta e vorba, nu? Despre energie! Nu contează cine o are, contează cine o controlează, nu-i așa? De pildă, în scena interogatoriului din Basic Instinct, era foarte multă energie în cameră. Unii dintre cei care asistau (nu mă refer doar la actorii care-i interpretau pe polițiști, și nici doar la echipa de filmare, ci și la mulți dintre spectatori) nici nu credeau că (mai) au energie. Au descoperit-o de-abia atunci. Singura care știa era Sharon Stone. Pentru că, domnilor militari, ca să trezești energia, s-o descoperi și s-o controlezi ai nevoie de un simț special. Un instinct, mai precis, demonstrat suficient de femeile din politica românească de astăzi și confirmat de unele dintre victimele lor. Dar dacă vă lipsește Basic Instinct, dovediți măcar puțin common sense! Așa că întrebarea nu e dacă să atribuiți un număr egal de locuri pentru fete și băieți la admiterea la școlile militare; întrebarea e de ce mai există locuri pentru băieți?