vineri, 15 iulie 2016

Gîndirea cu UE-uri



Cine nu ştie cum funcţionează o gîndire europeană o poate afla din acest interviu cu doamna Renate Weber: http://www.catavencii.ro/renate-weber-minciuna-si-manipularea-adunate-picatura-cu-picatura-produc-efecte-neasteptate-in-mintea-oamenilor/
De reţinut observaţia doamnei Weber: „Minciuna şi manipularea, adunate picătură cu picătură, produc efecte neaşteptate în mintea oamenilor.” Într-adevăr! După cum o demonstrează doamna Weber însăşi, atunci cînd defineşte independenţei Scoţiei ca secesiune:

„Sigur că există riscul plecării Scoţiei din Regat! Și să vă povestesc o fază care mi s-a părut antologică. În cadrul dezbaterii din 28 iunie a vorbit și un eurodeputat scoțian, care a încheiat spunînd: “Don’t let us down”. Moment în care o imensă mare de eurodeputați s-a ridicat în picioare aplaudînd frenetic. Inclusiv cîțiva spanioli!! Mă uitam la ei și mă întrebam dacă realizează că aplaudă ideea de secesiune.”

Pentru gîndirea cu UE-uri, independenţa reprezintă secesiune. Mai departe, doamnei Weber i se pare plauzibil ca acţiunile anti-europene să fie sprijinite de bani ruseşti. În primul rînd, nu orice atitudine critică faţă de UE este anti-europeană. Poate că UE este anti-europeană în primul rînd. Iar dacă gîndirea nu ţi-a fost afectată de ue-uri şi nici caracterul de euroi, nu-ţi mai trebuie bani, ruseşti sau de aiurea, pentru a refuza sau denunţa minciuna şi manipularea. O faci gratis.