joi, 1 iunie 2017

Revoluția (homo)sexuală



În general, prin revoluția sexuală începută după ultimul război mondial se înțelege o formă de emancipare sexuală a individului de sub tutela Bisericii și a principiilor morale; eliberarea femeii, al cărei „da” căpătase greutatea prezervativului,  desprinderea sexului de condiționări sociale și interdicții morale. Ceea ce nu s-a înțeles îndeajuns este că scopul nu a fost niciodată eliberarea sexului de ceea ce unii numesc „etica procreației”, adică de nașterea de copii. Scopul a fost subordonarea tuturor aspectelor vieții umane față de sex. Faptul că revoluția sexuală pune în centru activitatea sexuală nu înseamnă că orice altceva devine periferic. Însemnă că orice altceva devine subordonat sexualității: politica, teologia, sociologia, dreptul, economia, totul va gravita în jurul sexului. Educația este subordonată sexului, este redusă la sex, iar măsura în care planul de învățămînt este realizat depinde de introducerea orelor de educație sexuală la grădiniță.
Căci nu doar rușii iubesc copiii, cum credea Sting într-o vreme în care nimeni nu mai dădea doi bani pe copii, ci și homosexualii. Mai ales astăzi, de Ziua Copilului, este bine să știm cum iubesc homosexualii copiii:

„Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex este totodată o șansă în vederea transformării totale a definiției familiei în cultura americană. Este mijlocul suprem care ne permite anularea percepției de sodomiști, în vederea aducerii educației despre homosexualitate și SIDA în școlile publice și, pe scurt, pentru anunțarea unei schimbări fundamentale în modul în care societatea ne receptează și ne tratează.” (Michelangelo Signorile, “I Do, I Do, I Do, I Do, I Do,” OUT magazine, May 1996, p. 30. citat în http://americansfortruth.com/issues/the-agenda-glbtq-activist-groups/pro-homosexual-media/andrew-sullivan/ )

Da, rușii iubesc copiii; poate că și americanii. Homosexualii sigur îi iubesc. Poate că a venit timpul ca și creștinii să iubească copiii. Doar ei îi mai pot salva de acele forme de iubire care le va bloca fie creșterea, fie înmulțirea.